logo prof

Як успадкувати акції ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»?

На це питання відповідають працівників юридичного відділу профкому.

Для того, щоб успадкувати цінні папери, необхідно впродовж, але не пізніше шести місяців після відкриття спадщини (смерті спадкодавця) звернутися до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини. При собі необхідно мати паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтво про смерть спадкодавця, документи, що підтверджують спорідненість із спадкодавцем, а також документи, що підтверджують право власності спадкодавця на спадкове майно. Підтвердженням права власності на цінні папери є сертифікат або виписка з рахунку у цінних паперах. У разі відсутності документів, що підтверджують право власності спадкодавця на цінні папери, необхідно повідомити про це нотаріуса, який за власною ініціативою відповідно до ст. 46 ЗУ «Про нотаріат» від 02.09.1993р. №3425-ХІІ може витребувати від зберігача цінних паперів документи, необхідні для вчинення нотаріальних дій.

Після спливу шести місяців з дня відкриття спадщини необхідно звернутися до нотаріуса за видачею свідоцтва про право на спадщину.

Свідоцтво про право на спадщину слід пред’явити зберігачеві цінних паперів, який вчиняє усі необхідні дії для переходу права власності. Зберігачем акцій ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є ПАТ «Промінвестбанк». Телефони для отримання інформації щодо переоформлення права на цінні папери у ПАТ «Промінвестбанк»: 056-744-68-43 – депозитарний підрозділ в місті Дніпропетровську, 044-364-65-91, 044-364-67-77– управління депозитарного обслуговування у місті Києві.

Відповідно до п. 2 ст. 5 ЗУ «Про Національну депозитарну систему і особливості електронного обігу цінних паперів в Україні» від 10.12.1997р. №710/97-ВР право власносності на знерухомлені цінні папери на пред’явника (бездокументарні цінні папери, обіг яких здійснюється шляхом вчинення облікових записів на рахунках зберігача цінних паперів) переходить до нового власника з моменту зарахування їх на рахунок власника у зберігача. Це означає, що для переоформлення права власності на цінні папери необхідно мати рахунок у цінних паперах або відкрити новий рахунок. За здійснення операцій по зарахуванню і зберіганню цінних паперів банк стягує комісійну винагороду. Тарифи комісійної винагороди за надання депозитарних послуг розміщені на сайті ПАТ «Промінвестбанк» в мережі ІНТЕРНЕТ.

Юридичний відділ профспілкового комітету

Вы здесь: Главная Правовая защита Юридическая консультация Як успадкувати акції ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»?

Наш адрес

  • Адрес для писем:
    50095, Днепропетровская обл.,
    г. Кривой Рог, ул. Орджоникидзе, 1,
    первичная профсоюзная организация ПМГУ
    ПАО «АрселорМиттал Кривой Рог»,
    Телефон: +380 (56) 499-31-66 (приёмная)
  • E-mail: amkrprof@gmail.com