logo prof

Подання Генеральному директору ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» пану Кахлону П.С.

Генеральному директору ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» пану Кахлону П.С.

ПОДАННЯ

Керуючись статтею 45 Кодексу законів про працю України на підставі рішення конференції трудового колективу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» від 27 березня 2018 року вимагаємо розірвати трудовий договір з начальником управління соціального розвитку департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» – Футрук Іриною Юріївною.

Підстави:

Футрук І.Ю. систематично порушує законодавство про працю, Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Закон України «Про соціальний діалог в Україні ”, Кодекс ділової поведінки АрселорМіттал, а саме:

  1. Займаючи посаду начальника управління соціального розвитку департаменту з персоналу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Футрук І.Ю. є одночасно директором Приватного підприємства «Стіл Сервіс”. Відповідаючи за соціальний розвиток ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (доволі значний та великий напрямок за обсягом в діяльності підприємства), в той же час є директором підрядної організації, яка задовольняє потреби ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг”, в тому числі, у соціальній сфері. В наявності прямий конфлікт інтересів, який не йде на користь жодному з підприємств, де працює Футрук І.Ю. Відповідно при такому поєднанні посад може виникнути й корупційна складова. Наявність в договірних господарських відносинах замовника та виконавця робіт і послуг в одній особі в значній мірі провокує виникнення зловживань. На даний час йде не одне досудове кримінальне провадження стосовно діяльності Футрук І.Ю. на зазначених посадах, згідно відповідних заяв профспілок, що діють на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».
  2. Футрук І.Ю. несе персональну відповідальність за стан соціального діалогу між адміністрацією ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та трудовим колективом, який на даний час майже відсутній. Зараз з боку департаменту з персоналу йде повне ігнорування та небажання вирішення поточних трудових, соціальних, економічних вимог робітників підприємства. Натомість є намагання маніпулювати думкою трудового колективу, запроваджується політика недовіри, розрізнення та непорозуміння між робітниками. Відповідно ростуть протиріччя, протестні настрої, деструктивна політика департаменту з персоналу не знаходить розуміння та підтримки з боку працівників підприємства.
  3. На підприємстві започаткована та активно впроваджується антисоціальна та антипрофспілкова політика. Розроблена та офіційно запущена програма по мінімізації та дискредитації ролі і участі профспілок по захисту прав і інтересів членів профспілок.

Згідно рішення конференції трудового колективу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» від 27.03.2018

Голова конференції трудового колективу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Н.М. Маринюк

Секретар конференції Т.О. Мисляй

Вы здесь: Главная Материалы конференций 2018 год Подання Генеральному директору ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» пану Кахлону П.С.