logo prof

Зміни в оплаті праці за час відрядження

alt З 13.05.2011 р. вступив в силу ЗУ "Про внесення змін до ст. 121 Кодексу законів про працю України". До внесення змін стаття 121 КЗпП України передбачала, що за відрядженими працівниками зберігається протягом усього часу відрядження середній заробіток.

Після внесення змін закон передбачає, що працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

Таким чином, з внесенням змін закон надає можливість працівникам і адміністрації підприємства домовлятися про розмір оплати праці за час відрядження і включати відповідні положення до трудових або колективних договорів.

Крім того, з 11.04.2011 р. згідно з наказом Міністерства фінансів України від 17.03.2011 р. №362 викладена в новій редакції Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон. Згідно з пунктом 4 розділу 2 вказаної Інструкції за кожний день перебування працівника у відрядження йому виплачуються добові в межах сум, затверджених постановою КМУ від 02.02.2011 р. №98. У постанові №98 вказано, що добові в межах України становлять 30 грн. Необхідно зазначити, що в Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон передбачено, що сума добових визначається згідно з наказом про відрядження та відповідними первинними документами. Отже, закон не забороняє власнику у наказі про відрядження вказати розмір добових більший, ніж 30 грн. Але визначення розміру добових у наказі є виключною компетенцією адміністрації підприємства.

Підготовлено юридичним відділом профкому
ПАО "АрселорМіттал Кривий Ріг"

"Вместе профинфо" № 23(267) от 9.06.2011

Вы здесь: Главная Правовая защита Юридическая консультация Зміни в оплаті праці за час відрядження

Наш адрес

  • Адрес для писем:
    50095, Днепропетровская обл.,
    г. Кривой Рог, ул. Орджоникидзе, 1,
    первичная профсоюзная организация ПМГУ
    ПАО «АрселорМиттал Кривой Рог»,
    Телефон: +380 (56) 499-31-66 (приёмная)
  • E-mail: amkrprof@gmail.com