logo prof

Переговори щодо мінімальної тарифної ставки на рівні Генеральної угоди

Як інформує ЦК ПМГУ, 6 липня у Києві в Міністерстві соціальної політики відбулись переговори щодо визначення розміру тарифної ставки робітника І розряду на 2017 рік для підприємств та організацій небюджетної сфери (відповідно до п. 2.4 Генугоди).

Від ЦК ПМГУ участь в засідання взяли – заступник голови ЦК ПМГУ Рябко О.І. та правовий інспектор праці ЦК ПМГУ Оверковський Б.М.

Засідання було проігноровано стороною роботодавців, яка не направила на засідання жодного представника, обмежившись телефонним повідомленням про незмінність своєї позиції щодо встановлення тарифної ставки робітника І розряду на рівні 103% прожиткового мінімуму, що становить 1648 грн.

Заступник голови ЦК ПМГУ О.Рябко озвучив позицію профспілкової сторони робочої групи щодо необхідності встановлення тарифної ставки робітника І розряду в розмірі не меншому 125% прожиткового мінімуму та навів розрахунки, які доводять, що це мінімально можливий компроміс, оскільки виходячи з існуючої структури фонду оплати праці в промисловості та частки основної заробітної плати для нарахування працівникові мінімальної заробітної плати 3200 грн., тарифна ставка І розряду має бути 1971грн., що становить 123 % прожиткового мінімуму.

На поточному тижні СПО профспілок має прийняти рішення щодо подальших дій профспілкової сторони у зазначеному питані.

Соб. інф.

Вы здесь: Главная Новости Переговори щодо мінімальної тарифної ставки на рівні Генеральної угоди