logo prof

Зміни в порядку нарахування субсидій

У зв’язку з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.2016 р. № 635 «Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива » внесені зміни до порядку надання житлових субсидій.

Постанова уточнює порядок обчислення сукупного доходу для призначення населенню житлових субсидій. А саме: не враховуються до сукупного доходу при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових відносин.

У разі коли на час звернення за призначенням субсидії особа є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, крім пенсії, до її середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.

Таким чином, при обчисленні сукупного доходу непрацюючого пенсіонера, який отримує на момент звернення лише пенсію, враховується розмір пенсійної виплати за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія. Інші доходи, які нараховані непрацюючому пенсіонеру до моменту звернення за призначенням субсидії (заробітна плата, доходи від надання в оренду земельного паю тощо) не включається до сукупного доходу.

Якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня цього ж року, або в якої відсутні доходи, але вона навчається за денною формою навчання у загальноосвітньому, професійно-технічному, вищому навчальному закладі, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії.

Для працездатних осіб, в яких сукупний дохід, менший від прожиткового мінімуму, та відсутні доходи, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії.

Для осіб, які протягом року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, перебували на строковій військовій службі, середньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих (не отриманих) такою особою доходів визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

Інформація надана УПСЗН Металургійного району

Вы здесь: Главная Новости Зміни в порядку нарахування субсидій