logo prof

Візит голови уряду. Питання пільгового виходу на пенсію потребує дуже виваженого підходу

Це підкреслив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час учорашнього перебування на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», відповідаючи на питання головного редактора газети «Разом профінфо», що стосувалось нещодавніх змін у пільгових пенсійних Списках №№ 1 та 2, які призвели до втрати права на пільгову пенсію багатьох тисяч працівників гірничо-металургійної галузі, і, зокрема, на нашому підприємстві. Голова уряду відвідав ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» зранку 12-го жовтня у рамках робочої поїздки до Дніпропетровської та Запорізької областей. На підприємстві Володимир Гройсман ознайомився з роботою доменної печі № 9 та новобудовою у її комплексі – ​установкою пиловугільного вдування палива.

Під час спілкування із журналістами, серед яких були представники всеукраїнських ЗМІ, що відбулось у приміщенні пульту управління ДП‑9, Прем’єр-міністр в першу чергу зупинився на важливості залучення інвестицій в економіку нашої країни. Він запевнив, що очолюваний ним уряд поставив собі за завдання підтримувати такі інвестиції, що має стимулювати створення робочих місць та виробництво в Україні якісного конкурентного продукту.

Говорячи про введення в експлуатацію у доменному виробництві на ПАТ «АМКР» установки пиловугільного вдування палива, голова уряду зазначив, що запровадження такої технології, яка дозволяє відмовитись від використання природного газу при виплавці чавуну, повністю відповідає стратегії нашої держави щодо досягнення повної енергонезалежності.

Голова уряду також повідомив, що підприємство планує протягом найближчих років зменшити споживання імпортованого природного газу на 80 % і пообіцяв «підтримувати рух» у такому напрямку.

Що ж стосується наболілого для багатьох працівників підприємства питання, пов`язаного з правом на пільгову пенсію за роботу у тяжких та шкідливих умовах праці, то Володимир Гройсман зазначив, що уряд зараз працює разом з профспілками над тим, щоб у справі актуалізації пенсійних Списків «врахувати все, що є важливим» і вже потім прийняти відповідне рішення.

Прем’єр-міністр зазначив, що сьогодні є дуже актуальним збалансувати пенсійну систему, зробити її якісною, так щоб люди, які будуть виходити на пенсію, скажімо, через 5–10 років, отримували не мінімальну пенсію, а таку, на яку можна буде нормально жити.

На жаль, спілкування голови уряду з пресою було дуже обмеженим у часі, тому дізнатись більш конкретно про те, як нинішній Кабмін збирається врегульовувати питання пільгового виходу на пенсію, яке за словами пана Гройсмана, потребує дуже виваженого підходу, не вдалося.

Генеральний директор підприємства пан Калон перед представниками ЗМІ розповів про інвестиційні плани підприємства. Зокрема, він повідомив, що до 2020 року планується інвестувати у модернізацію підприємства 1,5 млрд. доларів. У наступному місяці очікується введення в експлуатацію нової коксової батареї вартістю приблизно 125 млн. доларів. У наступному році на черзі буде пуск нової машини безперервного лиття заготівки з установкою піч-ковш.

Як підкреслив генеральний директор, підприємство не збирається зупинятись у інвестиційній діяльності.

Віктор БІЛИК

Вы здесь: Главная Новости Візит голови уряду. Питання пільгового виходу на пенсію потребує дуже виваженого підходу